top of page

Skalden (som kom for sent)

Da gudene delte ut gaver til menneskene fikk kongene gullet, krigerne fikk sverdene, bøndene fikk jorden, barna fikk småstenene og kattungene, men skalden – han hadde forsovet seg og kom sist i køen. Ingen av gudenes gaver var igjen, så han fikk beskjed om å dra hjem. Men skalden ga seg ikke så lett, og fikk sin egen, helt spesielle gave: Han fikk lov til å banke på gudenes dør når som helst.

Vi følger skalden videre når han forteller om hvordan Ragnar Lodbrok fikk navnet sitt, og hvordan kona hans Åshild rømte fra fiender som barn, og ble den eneste kvinnen som er nevnt i Skadatal. Kanskje får skalden en jordisk belønning til slutt, også?

Bilde fra framføring på Gulating 2018.

Vibeke Koehler forteller, Kjell Braaten spiller lyre og synger.


bottom of page