top of page

Forteller i Nadia Beugrés Legacy

Performanceforestilling på Teatergarasjen: Legacy av Nadia Beugré. Kvinnekamp, og historien om et kvinneopprør på Elfenbenskysten på 1800-tallet. Nadia forteller om kvinnene som løp fra landsbyene for å redde fengslede mannlige slektninger, de rev av seg klærne for å holde politifolkene unna. Et tak av flere hundre BH-er heises til værs. Etter å ha blitt transformert av Nadia og Hannas fortelling, som de framfører både med og uten ord, beretter jeg dronning Zingha av Matambes historie. Om 1700-tallsdronningen som vant maktkampen i landet sitt (nå Uganda), og holdt stand mot både kolonister og korrupte slektninger. En sterk forestilling som viser kvinnenes historier gjennom et følelsesladet kroppslig uttrykk. Manou Galo lagde stemning med sang, heftig bassgitar og spill på spritflasker.


bottom of page