top of page

omtale 

Lofotr vikingmuseum:
Arrangør

03/08/2016 - 07/08/20156

Krigerforestillingen "Ekte krigere elsker fisk"

Disse krigerne gir deg et fightershow med en annerledes og humoristisk vri - en suksess fra tidligere besøk!

Med bakgrunn i årets tema "Mat i Vikingtid", har Vibeke Koehler, som sloss og forteller for teksturium.no spesialskrevet årets kampshow, "Ekte krigere elsker fisk".

Historien er løst basert på tørrfiskhandelen i nord og Thorof Kveldulfsson - en høvding fra Hålogalandstraktene som kom med folkene sine for å handle med tørrfisk på Vågar i 875.

Kjenner vi denne gjengen rett kommer vi til å kunne vente oss en god dose humor og krigere som rett som det er braker sammen i voldsomme kamper, men også en forestilling med en sann teaterkunstners sans for den gode historie.

Vibeke Koehler og Vibeke Havre letter på prøvene på Folkets Festspillscene 2015
Vibeke Flesland Havre:
Regissør, Folkets festspillscene

20/01/2015 - 17/09/2015

"Høsten 2014 og våren 2015 var Vibeke Koheler med på prosessen med å skape forestillingen ”Det var en gang et menneske” som ble vist på DNS under Festspillene 2015. Hun var også en av 11 historiefortellere som var med på scenen og fortalte deler av sine historier.

 

Vibeke var en stor ressurs i denne prosessen. Hun har en fantastisk evne til å lytte, og gi andre mennesker plass. Hun er sterkt tilstedeværende, og hun har en helt egen evne til å uttrykke seg med ord. Vi valgte å bruke noen av Vibeke Kohelers dikt direkte i forestillingen, samt deler av historien hennes som handlet om mennesker hun har møtt.

 

Hennes respekt og forståelse for mennesker er enorm, dette kombinert med hennes evne til å uttrykke seg med ord gjorde henne til en viktig samarbeidspartner. Jeg sendte henne bla. deler av manus for gjennomlesning, og spurte henne om råd og innspill i løpet av prosessen.

 

Vi hadde til sammen 24 workshops for å utvikle forestillingen, samt en intens prøveperiode i forkant av forestillingen. Vibeke var tilstede i hele prosessen, alltid like rolig og konsentrert. Hun fungerte svært godt i gruppen, og det var en styrke for meg å ha henne i rommet. Jeg hadde ikke klart å lede prosessen med å skape forestillingen ”Det var en gang et menneske” like godt hvis jeg ikke hadde hatt Vibeke Koehler med som en del av teamet."

Oseana Kunst- og kultursenter:
Lesestund

13/02/2016 - 12/11/2016

Pernille Myrvold:
Universitetslektor i arabisk, UiB

05/11/2015

Om det planlagte bokprosjektet "Stemmen har jeg med meg", og oversettelsen av "Du, jente!":

 

         Jeg håper Koehler får all den nødvendige støtten hun trenger for å få bokprosjektet på beina. Dette er noe hun brenner for og ønsker å gjøre, og jeg vil tro at det er mange der ute som kommer til å ta varmt i mot et slikt unikt bidrag når den dag kommer. Med oversettelsen Du, jente! (Mangschou 2015) har Koehler dessuten vist at hun tar sine oppgaver på alvor – og hun leverer!

bottom of page